Servicii

Asistență medicală profilactică
Examenul medical la angajare:
- Constă în eliberarea avizului / fisei de aptitudine în muncă în 2 exemplare (unul pentru angajator și altul pentru angajat). Examinarea medicală, investigațiile și analizele de medicina muncii, atât cu ocazia angajării cât și a controlului medical periodic, variază în funcție de profesie, domeniul de activitate, acestea fiind stabilite de legislația actuală.

Examenul medical de adaptare:
- Se efectuează pentru anumite profesii și locuri de muncă, la indicația medicului specialist de medicina muncii, în prima lună de la angajare.

Controlul medical periodic:

- Se efectuează obligatoriu pentru toți lucrătorii.
- Frecvența efectuării examinării medicale periodice este stabilită prin fisele întocmite conform modelului prezentat în Anexa nr. 1 din HG nr. 355/2007 și poate fi modificată numai la propunerea medicului specialist de medicina muncii, cu informarea angajatorului.

Examenul medical la reluarea activității:
- Se efectuează după o întrerupere a activității de minim 90 de zile pentru motive medicale, sau de 6 luni, pentru oricare alte motive, în termen de 7 zile de la începerea activității.

Supravegherea specială:
- Presupune examinarea medicală profilactică efectuată de către medicul specialist de medicina muncii în vederea stabilirii aptitudinii în muncă pentru salariații care se încadrează în următoarele categorii:

  • persoane cu vârste cuprinse între 15 ani și 18 ani împliniți;
  • persoane cu vârsta de peste 60 ani împliniți;
  • femei gravide;
  • persoane cu handicap;
  • persoane dependente de droguri, alcool;
  • persoane stângace;
  • persoane cu vedere monoculară;
  • persoane în evidenţă cu boli cronice.

Promovarea sănătății la locul de muncă:
- Presupune supravegherea activă a sănătății lucrătorilor în raport cu caracteristicile locului de muncă şi, în special, cu factorii de risc profesionali.

RODOCTOR MEDICAL CENTER vă oferă un pachet complet care include examenul clinic medical și evaluarea psihologică la prețuri accesibile. Atât evaluarea psihologică cât şi examenul clinic medical se pot realiza la sediul firmei beneficiare în condițiile în care există un spațiul adecvat în care să se deruleze aceste activități, cât şi la sediul nostru.

 

Psihologia muncii

Psihologia muncii și organizațională este o ramură aplicativă a psihologiei care studiază relația OM-ORGANIZATIE, comportamentul organizațional, condițiile psihologice de muncă, consecințele muncii.

Psihologia Organizațională se referă la comportamentul individual/colectiv al oamenilor, în relație cu organizația.

Psihologia Muncii se referă la activitatea de muncă a oamenilor, adică la modul în care oamenii fac faţă sarcinilor care le revin: aptitudini, competență, analiza muncii, analiza posturilor, recrutare și selecție de personal, evaluarea performantelor profesionale, managementul performantei, stres ocupațional etc.

Evaluarea psihologică este parte componentă a examenului medical realizat la angajare/control periodic/schimbare funcție, efectuat de un medic de medicina muncii. Fiecare angajator are responsabilitatea legală de a asigura realizarea evaluării psihologice pentru angajații săi, în funcție de domeniul de activitate al firmei și de condițiile speciale ale postului (lucrul în condiții de tură de noapte, lucrul la înălțime, personal care conduce mașina de serviciu etc.)

În acest domeniu sunt incluse testări și evaluări psihologice ale aptitudinilor cu ocazia angajării sau periodic în conformitate cu Legea 319/2006 și HG nr.355/2007.

Evaluări psihologice pentru profesii care implică riscuri:

Avize psihologice obligatorii pentru:

  • personal cu funcții de decizie;
  • cadre didactice;
  • personal care în cadrul activității profesionale conduce utilaje, vehicule de transport intra uzinal și/sau mașina instituției;
  • admiterea în Instituțiile de Învățământ Superior.

RODOCTOR MEDICAL CENTER vă oferă un pachet complet care include examenul clinic medical și evaluarea psihologică la prețuri accesibile. Atât evaluarea psihologică cât şi examenul clinic medical se pot realiza la sediul firmei beneficiare în condițiile în care există un spațiul adecvat în care să se deruleze aceste activități, cât şi la sediul nostru.

 

Instruire prim ajutor

În conformitate cu Legea nr 319/ 2006 a Securității și Sănătății în Muncă.

În cadrul acestor cursuri periodice, angajații sunt instruiți privind măsurile de prim ajutor ce trebuiesc acordate persoanelor accidentate la locul de muncă, până la sosirea serviciilor medicale specializate - ambulanța. Primul ajutor trebuie oferit persoanei accidentate în condiții de siguranță, atât față de aceasta cât și față de salvator, astfel încât, orice acțiune întreprinsă să nu reprezinte o cauză suplimentară de vătămare pentru victimă sau, mai mult, să nu reprezinte un risc pentru cel care oferă ajutorul.

Cursurile stabilesc succesiunea de gesturi și acțiuni, prin care angajații constată accidentul, delimitează zona, limitează pe cât posibil accidentul, anunță superiorii și serviciile de salvare, ajută victimele până la sosirea serviciilor medicale specializate.

Cursurile periodice de instruire sunt personalizate în funcție de profilul de activitate al instituției.

Structura acestora cuprinde:

  • O parte teoretică, de inițiere în evaluarea scenei accidentului și a victimelor acestuia și în stabilirea succesiunii de acțiuni și manevre pentru menținerea în viață a victimelor.
  • O parte practică, de exersare individuală pe manechin.

 

Medicina internă este specialitatea care se ocupă cu diagnosticul, tratamentul și prevenirea bolilor care afectează unul sau mai multe organe interne (inima, plămâni, ficat, tub digestiv, splină, sânge, rinichi, metabolism, articulații, schelet osos) ea privind organismul ca un tot unitar și se ocupă de diagnosticarea și tratamentul majorității bolilor de care suferă adulții (peste 18 ani). În unele cazuri medicul internist trimite bolnavul la un alt specialist, cum ar fi cardiolog, pneumolog, nefrolog, hematolog etc.

RODOCTOR MEDICAL CENTER vă oferă servicii medicale de specialitate, prin efectuarea examenului clinic complet, efectuarea investigațiilor de bază, interpretarea rezultatelor de laborator și paraclinice, efectuare electrocardiogramă (EKG) și ecografie generală cu interpretare.

În urma examinărilor clinice și paraclinice se va stabili diagnosticul corect al afecțiunii și va da o serie de recomandări privind corecții ale stilului de viață și tratament pentru a vindeca afecțiunea sau pentru a preveni eventualele complicații.

 

Ecografie abdominală generală

Ecografia abdominală generală este o metodă imagistica medicală de diagnostic bazată pe ultrasunete folosită pentru a vizualiza diferite structuri/organe din cavitatea abdominală, arătând dimensiunea, forma și consistenta organelor. Ecografia abdominală permite determinarea dimensiunilor, evaluarea structurii interne a organelor și evidențierea unei leziuni, pe baza imaginilor obținute în timp real.

Ecografia este una dintre cele mai larg utilizate metode diagnostic din medicina modernă. Ea este ieftină, portabilă și o metodă sigură deoarece nu utilizează radiații ionizante mutagene.

Ecografia abdominală generală permite diagnosticarea multor boli hepatice (ex: ciroză, steatoză, cancer hepatic), pancreatice (chisturi, pancreatită acută și cronică, tumori pancreatice), biliare (calculi biliari, colecistită, colangiocarcinom), renale (calculi, tumori), afecțiuni splenice.

Ecografia permite vizualizarea și evaluarea uterului, ovarului și afecțiunile acestora (ex: ovar polichistic, fibrom uterin). De asemenea, în obstetrica, permite diagnosticarea sarcinii, monitorizarea dezvoltării normale a fătului și detecția unor malformații congenitale.

Pregătirea pacientului pentru ecografie abdominală constă în post alimentar (inclusiv băuturi acidulate și cafea) cu cel puțin 6 ore înainte de investigație, astfel că stomacul să fie gol și conținutul gazos intestinal să fie redus, permițând vizualizarea adecvată. Este indicat să se bea 1-1.5 litri lichide (apă plată).

Important de știut este faptul că ecografia nu prezintă niciun risc, nu este invazivă și poate fi repetată ori de câte ori este nevoie (spre deosebire de radiografie sau CT, nu implică radiații).

 

Ecografia tiroidiană

Ecografia este metodă imagistică de explorare a glandei tiroide, fiind considerată actualmente cea mai accesibilă metoda de investigație a parenchimului tiroidian.

Această investigație descrie structura internă a glandei tiroide și anatomia regională fără a folosi radiații ionizante sau substanțe de contrast iodate. Pentru obținerea imaginilor sunt folosite ultrasunetele, astfel metoda este sigură, nu lezează țesuturile și este mai puțin costisitoare decât oricare altă procedură imagistică.

Pe parcursul examinării ecografice pacientul este așezat confortabil, investigația în sine durează câteva minute, nu necesita oprirea terapiei sau pregătirea pacientului.

Evaluarea ecografică a tiroidei presupune:

  • măsurarea cu exactitate a dimensiunilor glandei tiroide. Ecografia furnizează cu acuratețe date despre dimensiunile tiroidei și este utilă în diferențierea nodulilor solizi de chisturile tiroidiene.
  • evaluarea structurii și vascularizației parenchimului tiroidian;
  • decelează leziuni focalizate intraparenchimatoase, dar nu diferențiază cu precizie maximă leziunile benigne de cele maligne;
  • identifică modificări tiroidiene difuze.

Ecografia glandei tiroide a devenit o extensie a examenului clinic, o examinare indispensabilă pentru stabilirea corectă a diagnosticului. Examinare cât mai minuțioasă și o descriere cât mai corectă a structurii tiroidiene ghidează clinicianul către diagnostic și un tratament cât mai corect.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
LinkedIn icon