Medicina Muncii - Cantitatea de apa nesesara pentru o zi

Putem trai fara alimente o luna, insa doar o saptamana fara apa. Apa este necesara pentru sanatate, fiind vitala pentru mai multe din functiile organismului. Corpul uman este format din 60% apa.

Cantitatea de apa necesara pentru o zi depinde de greutatea corpului uman. Este recomandat sa consumam zilnic 40 ml de apa pentru fiecare kg. Insa daca luam in considerare faptul ca cerintele de apa pot varia de la o zi la alta in functie de factori precum nivelul de activitate efectuat sau conditiile climatologice, aceasta sugestie poate fi inadecvata, deoarece in unele circumstante corpul are nevoie de mai multa apa.

70-80% din cantitatea de apa pe care o consumam este obtinuta din lichide, iar restul de 20-30% provine din ceea ce mancam.

A bea apă zilnic, este o componentă cheie pentru o sănătate optimă. Este foarte important să vă ascultați corpul. Setea este cu siguranță un semnal că este necesar să vă hidratați

Sfaturi pentru o hidratare corecta a organismului:

  • Tine la indemana o sticla de apa.

  • Alege apa in locul bauturilor indulcite. Sucurile și băuturile energizante conțin o cantitate ridicată de cafeină, care acționează ca diuretic și de fapt, aceasta deshidratează corpul, așa că nu este o opțiune bună când ne este sete. Ați simțit vreodată că vă este și mai sete după ce ați băut suc? Responsabil este zahărul care se găsește în acest tip de băuturi. Alegerea apei in locul bauturilor indulcite ne va ajuta la mentinerea greutati.

  • Adauga putina lamaie. Lamaia ii va imbunatati gustul si este posibil sa bei mai multa apa decat de obicei.

  • Bea cate putina la fiecare ora. Sau dimineata dupa ce vati trezit, la micul dejun, la pranz, la cina si cand te pregatesti pentru culcare.

  • Bea apa cand ai senzatia de foame. Deseori senzatia de sete se confunda cu cea de foame.

Locaţia

Medicina Muncii Doctor Oana Rusu
Bulevardul Iuliu Maniu, nr 7, Bucuresti, Sector 6, Policlinica APACA, Corp G, parter, cabinet 23A,
România
44° 26' 1.1256" N, 26° 2' 57.5232" E
RO
Twitter icon
Facebook icon
Google icon
LinkedIn icon